

BOARD OF DIRECTORS MEETING AGENDA Monday July 27, 2020 ZOOM Meeting 9:00 am to 12:45 pm

Attendees:	Mr. Bryan Todd, RO, Chair, Elected Member Mr. Stephen Kinsella, Vice Chair, Public Member Ms. Diana Bristow, Public Member Ms. Jacalyn Cop-Rasmussen, Public Member Mr. Omar Farouk, Public Member Ms. Amber Fournier, RO, Elected Member Ms. Peggy Judge, Public Member Ms. Ingrid Koenig, RO, Elected Member Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Elected Member Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member Mr. Mike Smart, RO, Elected Member Mr. Edward Viveiros, RO, Elected Member Mr. Henry Wiersema, Public Member Mr. Jack Zwicker, Public Member
Administration:	Mr. Fazal Khan RO, Registrar Ms. Melanie Woodbeck, Deputy Registrar Ms. Amy Stein, General Counsel Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office Ms. Sarah Butson, Meeting Facilitator

Overall Meeting

Purpose: To review reports and make decisions as required.

Time	Item	Deliverable	Owner
9:00 – 9:02 2 minutes	1.0 Introduction1.1 Introductions and Announcements1.2 Conflict of Interest Declaration1.3 Adoption of Agenda	Motion to adopt the agenda	Bryan Todd, Chair
9:02 –9:05 3 minutes	2.0 Minutes 2.1 May 11, 2020 (*)	Motion to approve the minutes	Bryan Todd, Chair
9:05 –9:10 5 minutes	3.0 COVID-19 Update	For information	Fazal Khan, Registrar and CEO
9:10 –9:15 5 minutes	4.0 2020 Financial Reports 4.1 Year-to-date Financial Variance Report (*)	Motion	Melanie Woodbeck, Deputy Registrar
9:15–9:30 15 minutes	5.0 COVID-19 Accommodation: Registration Fee Adjustment Stakeholder Feedback	Motion	Bryan Todd, Chair & Fazal Khan, Registrar, CEO



Time	Item	Deliverable	Owner
9:30–9:40 10 minutes	6.0 Accreditation Policy (*)	Motion	Derick Summers, Chair, Quality Assurance
9:40 – 10:00 20 minutes	7.0 College Values	Motion	Fazal Khan, Registrar
10:00–10:10 10 minutes	 8.0 Registration By-Law Changes 8.1 Amendments to Student/Intern Supervision Policy and Contact Lens Mentor Policy (*) 	Motion	Derick Summers, Chair, Registration
10:10 – 10:20 10 minutes	9.0 Review of Annual Board Workplan9.1 Review of Annual Board Strategic Workplan9.2 Status of 2020 Board Self-Evaluation Workplan	Motion	Melanie Woodbeck, Deputy Registrar
10:20– 10:30 10 minutes	Break		
10:30–10:35 5 minutes	10.0 Public Appointee Committee Recommendation	Motion	Fazal Khan, Registrar and CEO
10:35–10:45 10 minutes	11.00 Reports 11.1 Registrar's Report (*)11.2 Examinations Report (*)11.3 Committee Reports (*)11.4 Communications Reports (*)11.5 Annual Report	Motion	Bryan Todd, Chair
10:45–11:55 70 minutes	 12.0 Governance Policy Changes 12.1 4-08 Executive Committee Mandate and Terms of Reference (*) 12.2 4-09 Governance Committee Mandate and Terms of Reference (*) 12.3 4-06 Appointed Member Policy Amendment (*) 12.4 Expressions of Interest and Eligibility Criteria (*) 12.5 Review of Committee Self-Evaluations (*) 12.6 4-18 Pre-Election Training Module Policy (*) 12.7 3-09 Registrar, CEO Engagement and Compensation Policy (*) 	Motion 12.3 and 12.5 For Information Only	Stephen Kinsella, Chair, Governance
11:55–12:45 50 minutes	13.0 Closed Session	Motion	Bryan Todd, Chair
12:45	14.0 Adjournment	Motion	Meeting Facilitator