

## BOARD OF DIRECTORS MEETING AGENDA Monday October 5, 2020 By Zoom / COO Boardroom 9:30 am to 3:30 pm

Attendees:	Mr. Bryan Todd, RO, Chair, Elected Member
	Mr. Stephen Kinsella, Vice Chair, Public Member
	Mr. Murray Angus, Public Member
	Ms. Diana Bristow, Public Member
	Ms. Jacalyn Cop-Rasmussen, Public Member
	Ms. Amber Fournier, RO, Elected Member
	Ms. Peggy Judge, Public Member
	Ms. Ingrid Koenig, RO, Elected Member
	Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member
	Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Elected Member
	Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member
	Mr. Mike Smart, RO, Elected Member
	Mr. Edward Viveiros, RO, Elected Member
	Mr. Henry Wiersema, Public Member
Administration:	Mr. Fazal Khan RO, Registrar
	Ms. Melanie Woodbeck, Deputy Registrar
	Ms. Amy Stein, General Counsel
	Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office
	Ma Cauch Dutace Masting Facilitates

Ms. Sarah Butson, Meeting Facilitator

## **Overall Meeting**

Purpose: To review reports and make decisions as required.

Time	Item	Deliverable	Owner
9:30 – 9:45 15 minutes	<ul><li><b>1.0 Introduction</b></li><li>1.1 Introductions and Announcements</li><li>1.2 Conflict of Interest Declaration</li><li>1.3 Adoption of Agenda</li></ul>	Motion to adopt the agenda	Bryan Todd, Chair
9:45 – 9:50 5 minutes	<b>2.0 Minutes</b> 2.1 July 27, 2020 (*)	Motion to approve the minutes	Bryan Todd, Chair
9:50 –10:05 15 minutes	<b>3.0 2020 Financial Reports</b> 3.1 Year-to-date Financial Variance Report (*)	Motion	Melanie Woodbeck, Deputy Registrar
10:05–10:10 5 minutes	4.0 COVID 19 Update (*)	Information and Discussion	Fazal Khan, Registrar & CEO
10:10 –10:30 20 minutes	5.0 Framework from the Ministry of Health	Information and Discussion	Fazal Khan, Registrar & CEO



Time	Item	Deliverable	Owner
10:30-10:45 15 minutes	Break		
10:45–11:15 30 minutes	<ul> <li>6.0 Registration By-Law Changes</li> <li>6.1 Amendment to Contact Lens Fittings Policy <ul> <li>(*)</li> <li>6.2 By-Law Amendment: Removing Gender from the Public Register (*)</li> <li>6.3 Life Member Designation</li> </ul> </li> </ul>	Motion	Derick Summers, Chair, Registration
11:15–11:45 30 minutes	<b>7.0 Clinical Practice</b> 7.1 Delegation Standards of Practice and Guidelines(*)	Mot ion	Bryan Todd, Chair, Clinical Practice
11:45–12:00 15 minutes	8.0 Update on BC Modernization of Health Professional Regulation	Information and Discussion	Melanie Woodbeck, Deputy Registrar
12:00-1:00 60 minutes	Lunch		
1:00–2:30 1 hour and 30 minutes	<ul> <li>9.0 Governance Policy Changes</li> <li>9.1 Board Policy Development Policy (4-18) (*)</li> <li>9.2 Appointing Non-Committee Members to Committees</li> <li>9.3 Eligibility for Chair and Vice-Chair to Executive (*)</li> <li>9.4 Process for Board and Committee Self Evaluations (*)</li> </ul>	Motion	Steven Kinsella, Chair, Governance
2:30–2:45 15 minutes	Break		
2:45–3:00 15 minutes	<ul> <li>9.0 Governance Policy Changes (continued)</li> <li>9.5 Inquiries Complaints and Reports Committee</li> <li>Terms of Reference Policy (4-25.06) (*)</li> <li>9.6 Discipline Committee Terms of Reference</li> <li>Policy (4-25.07) (*)</li> <li>9.7 Patient Relations Committee Terms of</li> <li>Reference Policy (4-25.10) (*)</li> </ul>	Motion	Steven Kinsella, Chair, Governance
3:00–3:30 30 minutes	<b>10.0 Review of Annual Board Workplan</b> 10.1 Review of Annual Board Strategic Workplan (*)	Motion	Melanie Woodbeck, Deputy Registrar
3:30	11.0 Recess to the Following Day		



## BOARD OF DIRECTORS MEETING AGENDA Tuesday October 6, 2020 By Zoom / COO Boardroom 9:30 am to 12:00 pm

Attendees:	Mr. Bryan Todd, RO, Chair, Elected Member Mr. Stephen Kinsella, Vice Chair, Public Member Mr. Murray Angus, Public Member Ms. Diana Bristow, Public Member Ms. Jacalyn Cop-Rasmussen, Public Member Ms. Amber Fournier, RO, Elected Member Ms. Peggy Judge, Public Member Ms. Ingrid Koenig, RO, Elected Member Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Elected Member Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member Mr. Mike Smart, RO, Elected Member Mr. Edward Viveiros RO, Elected Member
	Mr. Henry Wiersema, Public Member
Administration:	Mr. Fazal Khan RO, Registrar
	Ms. Melanie Woodbeck, Deputy Registrar
	Ms. Amy Stein, General Counsel
	Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office
	Mc Sarah Butson, Monting Facilitator

Ms. Sarah Butson, Meeting Facilitator

## **Overall Meeting**

Purpose: To review reports and make decisions as required.

Time	Item	Deliverable	Owner
9:30 – 9:45 15 minutes	<b>12.0 Introduction</b> 12.1 Introductions and Announcements	Information and Discussion	Bryan Todd, Chair
9:45–10:35 50 minutes	<ul> <li>13.0 Patient Relations</li> <li>13.1 Sexual Harassment Prevention Guidelines</li> <li>(*)</li> <li>13.2 Jurisprudence RHPA Module Mandatory (*)</li> <li>Onboarding</li> <li>13.3 College Values (*)</li> </ul>	Motion	Behzad Safati, Chair, Patient Relations
10:35–10:50 15 minutes	Break		
10:50–10:55 5 minutes	14.0 Public Appointee Committee Recommendation (*)	Motion	Fazal Khan, Registrar and CEO
10:55–11:05 10 minutes	15.0 December Board meeting Recommendation (*)	Motion	Fazal Khan, Registrar & CEO



Time	Item	Deliverable	Owner
11:05–11:30 25 minutes	<b>16.0 Monitoring Reports</b> 16.1 Strategic Plan Monitoring Report (*) 16.2 Communications and Support to the Board Policy Report (2-50)	Monitoring	Fazal Khan, Registrar & CEO
11:30–11:50 20 minutes	<ul> <li>17.0 Reports</li> <li>17.1 Registrar's Report (*)</li> <li>17.2 Examinations Report (*)</li> <li>17.3 NEC Report (*)</li> <li>17.4 Committee Reports (*)</li> <li>17.5 Communications Reports (*)</li> </ul>	Motion	Bryan Todd, Chair
11:50-12:00	18.0 In-Camera Session	Motion	Bryan Todd, Chair
12:00	19.0 Adjournment	Motion	Bryan Todd, Chair