

## BOARD MEETING AGENDA Monday December 7, 2020 COO Boardroom 10:15 am to 3:15 pm

Attendees: Mr. Bryan Todd, RO, Chair, Elected Member

Mr. Stephen Kinsella, Vice-Chair, Public Member

Mr. Murray Angus, Public Member Ms. Diana Bristow, Public Member

Ms. Amber Fournier, RO, Elected Member

Ms. Peggy Judge, Public Member

Ms. Ingrid Koenig, RO, Elected Member Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member

Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Elected Member

Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member Mr. Mike Smart, RO, Elected Member Mr. Edward Viveiros RO, Elected Member Mr. Henry Wiersema, Public Member

Administration: Mr. Fazal Khan RO, Registrar and CEO

Ms. Amy Stein, Acting Deputy Registrar and General Counsel

Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office

Ms. Fizza Asad, Human Resources and Accounting Specialist

Ms. Sarah Butson, Meeting Facilitator

**Overall Meeting** 

Purpose: To review reports and make decisions as required.

| Time                       | Item  | Deliverable                   | Owner  |
|----------------------------|---|-------------------------------|--|
| 10:15 – 10:20<br>5 minutes | 3.0 Approval of Appointed Members   | Motion                        | Fazal Khan,<br>Registrar and CEO                               |
| 10:20 –10:25<br>5 minutes  | <b>4.0 Minutes</b> 4.1 October 5 and 6, 2020 (*)  | Motion to approve the minutes | Bryan Todd, Chair  |
| 10:25 –10:55<br>30 minutes | 5.0 2020 Financial Reports 5.1 Year-to-date Financial Variance Report (*) 5.2 2021 Draft Budget 5.3 Appointment of the 2021 Auditor | Motion                        | Fizza Asad, Human<br>Resources and<br>Accounting<br>Specialist |
| 10:55–11:10<br>15 minutes  | 6.0 Standards of Practice 6.1 Delegation (*)  | Motion                        | Bryan Todd, Chair,<br>Clinical Practice                        |
| 11:10–11:15<br>5 minutes   | 7.0 Life Member Designation (*)   | Motion                        | Derick Summers,<br>Chair, Registration                         |
| 11:15–11:20<br>5 minutes   | 8.0 Quality Assurance<br>8.1 Accreditation Policy (*)   | Motion                        | Derick Summers,<br>Chair, Quality<br>Assurance                 |



| Time                       | Item   | Deliverable | Owner   |
|----------------------------|--|-------------|---|
| 11:20–11:30<br>10 minutes  | 9.0 Monitoring Reports 9.1 Reserves Policy Report (2-15) 9.2 Investment Policy Report (2-09)   | Monitoring  | Fazal Khan,<br>Registrar and CEO                                |
| 11:30–11:35<br>5 minutes   | 10.0 Updates to the Honoraria Policy   | Motion      | Fizza Asad, Human<br>Resources and<br>Accounting<br>Specialist  |
| 11:35 –11:45<br>10 minutes | 11.0 By-Law Amendments 11.1 Amendment to Article 6.3(i) 11.2 Amendment to Article 15.6(xiv) 11.3 Amendment to Article 15.6(xxi) 11.4 Amendment to Schedule A   | Motion      | Amy Stein, Acting<br>Deputy Registrar<br>and General<br>Counsel |
| 11:45–11:50<br>5 minutes   | 12.0 Approval of the 2021 Board Meeting Dates (*)  | Motion      | Bryan Todd, Chair   |
| 11:50–12:00<br>10 minutes  | 13.0 Strategic Work Plan 2021 (*)  | Motion      | Amy Stein, Acting<br>Deputy Registrar<br>and General<br>Counsel |
| 12:00 –1:30<br>90 minutes  | Lunch (board gets 1.5 hours. Exec gets 1 hour.)  Executive committee to meets at lunch from  1:00 to 1:30  |             |   |
| 1:30 –1:40<br>10 minutes   | 14.0 Approval of Committee Slate   | Motion      | Bryan Todd, Chair   |
| 1:40–2:30<br>50 minutes    | 15.0 Governance Policy Changes 15.1 Financial Planning and Budgeting 2-02 15.2 Financial Condition Policy 2-03 15.3 Board Support of the Registrar, CEO Policy 3-08 15.4 Governance Approach Policy 4-01 15.5 Director Job Description Policy 4-04 15.6 Posting of Board Materials Policy 4-23 15.7 Board Effectiveness Self-Evaluation Policy 4-26 15.8 2020 Committee Self-Evaluations | Motion      | Steven Kinsella,<br>Chair, Governance<br>Bryan Todd, Chair      |
| 2:30–2:45<br>15 minutes    | Break  |             |   |
| 2:45-3:15<br>30 minutes    | 16.0 Board Policy Monitoring Templates 16.1 Board Monitoring System 4-25 16.2 Board Annual Strategic Agenda/Workplan Policy 4-21   | Motion      | Stephen Kinsella,<br>Chair, Governance                          |



| Time | Item                             | Deliverable | Owner                        |
|------|----------------------------------|-------------|------------------------------|
| 3:15 | 17.0 Recess to the following day | Motion      | Independent<br>Meeting Chair |



## BOARD MEETING AGENDA Tuesday December 8, 2020 COO Boardroom 9:30 am to 11:50 am

Attendees: Mr. Bryan Todd, RO, Chair, Elected Member

Mr. Stephen Kinsella, Vice-Chair, Public Member

Mr. Murray Angus, Public Member Ms. Diana Bristow, Public Member

Ms. Amber Fournier, RO, Elected Member

Ms. Peggy Judge, Public Member

Ms. Ingrid Koenig, RO, Elected Member Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member

Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Elected Member

Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member Mr. Mike Smart, RO, Elected Member Mr. Edward Viveiros RO, Elected Member Mr. Henry Wiersema, Public Member

Administration: Mr. Fazal Khan RO, Registrar

Ms. Amy Stein, Acting Deputy Registrar and General Counsel

Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office

Ms. Fizza Asad, Human Resources and Accounting Specialist

Ms. Sarah Butson, Meeting Facilitator

**Overall Meeting** 

Purpose: To review reports and make decisions as required.

| Time                      | Item  | Deliverable | Owner             |
|---------------------------|---|-------------|-------------------|
| 9:30 – 9:35<br>5 minutes  | 18.0 Introduction 18.1 Introductions and Announcements 18.2 Conflict of Interest Declaration  |             | Bryan Todd, Chair |
| 9:35–10:20<br>45 minutes  | 19.0 Executive Elections  (*) – Executive Committee Elections Procedure and Expressions of Interest 19.1 Review Election Procedure 19.2 Election of Chair 19.3 Election of Vice-Chair 19.4 Election of Three Remaining Executive Members 19.5 Appointment of the 2021 Executive Committee | Motion      | Bryan Todd, Chair |
| 10:20–10:35<br>15 minutes | 20.0 Election of the NEC Representative   | Motion      | Bryan Todd, Chair |



| Time                      | Item  | Deliverable | Owner  |
|---------------------------|---|-------------|--|
| 10:35–10:50<br>15 minutes | Break   |             |  |
| 10:50–11:05<br>15 minutes | 21.0 Registrar's Evaluation Subcommittee  | Motion      | Amy Stein, Acting<br>Deputy Registrar<br>and Legal Counsel |
| 11:05–11:25<br>20 minutes | 22.0 Revised Values   | Motion      | Behzad Safati, Chair,<br>Patient Relations                 |
| 11:25–11:50<br>25 minutes | 23.0 Reports 23.1 Registrar's Report (*) 23.2 Examinations Report (*) 23.3 NACOR Report (*) FK 23.4 Committee Reports (*) 23.5 Communications Reports (*) | Motion      | Bryan Todd, Chair  |
| 11:50                     | 24.0 Adjournment  |             |  |