

## COUNCIL MEETING AGENDA Monday December 3rd, 2018 COO Boardroom 9:30 am to 3:30 pm

Attendees: Mr. David Milne, President, Public Member

Mr. Bryan Todd, Vice-President, Elected Member Ms. Jacalyn Cop-Rasmussen, Public Member Mr. Balbir Dhillon RO, Elected Member Ms. Peggy Dreyer RO, Elected Member Mr. Omar Farouk, Public Member Ms. Ingrid Koenig RO, Elected Member

Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Elected Member

Ms. Dorina Reiz, Ro, Elected Member Mr. Rob Vezina, RO, Elected Member Mr. Edward Viveiros RO, Elected Member Mr. Gordon White, Public Member

Ms. Trudy Mauth, Public Member

Administration: Mr. Fazal Khan RO, Registrar, CEO

Ms. Melanie Woodbeck, Deputy Registrar Ms. Michelle Kushnir, General Counsel

Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office

**Overall Meeting** 

Purpose: To review reports and make decisions as required.

Time	Item	Deliverable	Owner
9:30 - 9:35	1.0 Introduction	Motion to	Independent Chair
5 minutes	1.1 Introductions and Announcements	adopt the	
	1.2 Conflict of Interest Declaration	agenda	
	1.3 Adoption of Agenda		
9:35 -9:40	2.0 Minutes	Motion	Independent Chair
5 minutes	2.1 October 1, 2018 (*)		
9:40 - 10:10	3.0 Finance		Fazal Khan, Registrar &
30 minutes	3.1 Year-to-date 2018 Financial Variance Report(*)	Motion	Melanie Woodbeck,
	3.2 2019 Draft Budget (*)		Deputy Registrar
10:10-10:35	4.0 RHPA Amendments -By-Law Changes(*)		
25 minutes		Motion	Fazal, Registrar
10:35-10:50	Break		
15 Minutes			
10:50 -11:00	5.0 Governance- Operational Boundaries Policy	Motion	Gord White, Chair



10 minutes	5.1 Emergency Registrar, CEO Succession Policy (OB 2-80) (*)		Governance
_	(00 2 00) ( )	Presentation	Shenda Tanchak
11.00 11.45	C O Duccontation by Shanda Tanabak	Fresentation	Siletiua Taticilak
11:00 – 11:45	6.0 Presentation by Shenda Tanchak		
45 minutes			
11:45 – 12:00	7.0 Fire Drill (*)		Melanie Woodbeck,
			Deputy Registrar
12:00 - 1:00	Lunch		
60 minutes			
1:00- 1:25	8.0 Strategic Plan Discussion	Approval	Fazal Khan, Registrar
25 minutes	8.1 Overview of Process(*)	7.100.010.	
25 minutes	, ,		Varon Envious Field
	8.2 Ends policy and how it relates to the strategic		Karen Fryday-Field
	planning process		
4.25 4.25	0.00	D.4 - 4: -	Kanan Emul. Et 11.7
1:25 - 1:35	9.0 Governance Process Policies	Motion	Karen Fryday-Field /
10 minutes	9.1 Council Decision Making Policy (GP 4-35) (*)		Gord White, Chair
			Governance
1:35-1:40	9.2 Council and Committees Principles (GP 4-25) (*)	Motion	Karen Fryday-Field /
5 minutes			Gord White, Chair
			Governance
		Motion	
1:40 -1:50	9.3 Council Annual Strategic Agenda/ Workplan		Karen Fryday-Field /
10 minutes	(GP 4-40) (*)		Gord White, Chair
			Governance
1:50- 2:00	10.0 Operational Boundaries Policies		Governance
10 minutes	10.1 Relationship with the Public and Beneficiaries	Motion	Karen Fryday-Field /
10 minutes	· ·	Widtion	Gord White, Chair
	(OB 2-35) (*)		*
	10.2 Member Relations Policy (OB 2-40) (*)		Governance
2:00 -2:15	Break		
15 minutes	break		
	11 0 Paparts	Information	Fazal Khan Bogistrar
2:15 – 2:25	11.0 Reports	imormation	Fazal Khan, Registrar
10 minutes	11.1 Registrars report (*)		
2:25- 2:40	11.2 NACOR report (*)	Information	Fazal Khan, Registrar
15 minutes			a a a a a a a a a a a a a a a a a a a
2:40- 2:55	11.3 Committee Reports (*)	Motion to	Independent Meeting
15 minutes	11.5 committee reports ( )	accept	Chair
בא ווווומופא		•	Citali
		committee	
2.55 2.00	1445	reports	<u> </u>
2:55 – 3:00	11.4 Examinations Report	Information	Peggy Dreyer
5 minutes			
	12.0 Adjournment	Motion to	Independent Chair
		Adjourn	



## COUNCIL MEETING AGENDA Tuesday December 4th, 2018 COO Boardroom 9:30 am to 3:00 pm

Attendees: Mr. David Milne, President, Public Member

Mr. Bryan Todd, Vice-President, Elected Member Ms. Jacalyn Cop-Rasmussen, Public Member Mr. Balbir Dhillon RO, Elected Member Ms. Peggy Dreyer RO, Elected Member Mr. Omar Farouk, Public Member Ms. Ingrid Koenig RO, Elected Member

Ms. Trudy Mauth, Public Member

Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Elected Member

Ms. Dorina Reiz, Ro, Elected Member Mr. Joseph Richards, Public Member Mr. Rob Vezina, RO, Elected Member Mr. Edward Viveiros RO, Elected Member Mr. Gordon White, Public Member

Administration: Mr. Fazal Khan RO, Registrar

Ms. Melanie Woodbeck, Deputy Registrar Ms. Michelle Kushnir, General Counsel

Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office

**Overall Meeting** 

Purpose: To review reports and make decisions as required.

Time	Item	Deliverable	Owner
9:30 - 9:35 5 minutes	13.0 Introduction 13.1 Introductions and Announcements 13.2 Conflict of Interest Declaration 13.3 Adoption of Agenda	Motion to adopt the agenda	Independent Chair
9:35 –10:40 65 minutes	14.0 Election of the 2019 Executive Committee (*) – Executive Committee Elections Procedure and Expressions of Interest 14.1 Review Election Procedure 14.2 Election of President 14.3 Election of Vice-President 14.4 Election of Three Remaining Executive Members 14.5 Appointment of the 2019 Executive Committee	Decision	Independent Chair



10:40- 10:55	Break		
15 minutes	Dicar		
13 111111111111111			
10:55 – 11:15 20 minutes	15.0 2019 College Representatives (*) 15.1 Chief Examiner	Motion	Independent Chair
	15.2 National Exams Committee Representative (NEC)		
11:15 - 11:30		Motion	Independent Chair
15 minutes	16.0 In-Camera Session (*)		
11:35 to 1:00	Lunch		
90 minutes	Lunch		
1:00 – 1:30	17.0 Approval of Committee Slate	Motion	Independent Chair
30 minutes	17.0 Approval of Committee State	WIGHT	independent chair
30 minutes			
1:30 - 1:40	18.0 Approval of Council Meeting Dates	Motion	Independent Chair
10 minutes			·
1:40 – 1:55	19.0 Life Member By-Law	Motion	Rob Vezina, Chair of
15 minutes	,		Registration
	20.0 Adjournment	Motion to	Independent Chair
		Adjourn	
1:55 - 3:00	Committees to meet and elect Chairs and Vice		
	Chairs		